Ciklusharmonizálás™

Ciklusharmonizálás ™ moduljai:

– A hormonális egészség elérését akadályozó tényezők

– A hormonrendszer résztvevői és kapcsolatuk, a női test működése

– A hormonrendszer működését negatívan befolyásoló tényezők elkerülése

– Térkép a tested jelzéseihez, avagy a testi tünetek azonosítása

– Vércukorszint stabilizálás, mellékvese feltöltés és kiválasztó szervek támogatása

– A női ciklus működése és hatásai testileg, hormonálisan, lelkileg

– Bevezető a hormonrendszert harmonizáló étrendbe: 4 napos étrend a hormonrendszer újrakalibrálásáért

– Étel alapú tisztítókúra

– Ciklusharmonizálás természetesen: a ciklus szakaszait támogató étrend, mozgás és életvezetés

– Túlélő csomagok rendkívüli élethelyzetekre

A módszer lényege

A Ciklusharmonizáló módszer megtanítja, hogy tudsz úgy élni, azaz úgy étkezni, mozogni, szórakozni, hogy azok a ciklusoddal összehangoltak legyenek. Ez pedig kulcsfontosságú a menstruációs problémák megszüntetésében, és hogy a vágyaidnak megfelelő testben élhess, egészségben, valamint annak érdekében, hogy legyen elég erőd, kreativitásod és kitartásod, hogy elérhesd az életcéljaidat.

Ha te is szeretnél bármit az alábbiak közül, amit a módszer adhat neked, akkor ott a helyed a kurzuson. Tehát:

  • jobban fogsz kinézni és jobban fogod érezni magad a bőrödben,
  • javulni fog a test összetételed,
  • kevesebb (illetve semennyi) menstruációs problémád lesz, kevesebb puffadás, pattanás, PMS, és görcs kíséri a menzeszedet, enyhébb lesz, illetve normalizálódni fog a vérzésed, pontosabb ciklusaid lesznek, elkerülheted a kiborító hangulatingadozásokat
  • segít optimalizálni a termékenységedet,
  • segít enyhíteni a PCOS és az endometriózis tüneteit,
  • megszünteti a vércukor szabályozási problémádat, az inzulinrezisztenciát,
  • hatékonyabb leszel a munkádban és az életed többi területén, és egyszerűbb lesz elérni és fenntartani a munka és a magánélet egyensúlyát,
  • több kapcsolódást és összhangot fogsz érezni a párkapcsolatodban,
  • több energiád lesz,
  • ha a változó korhoz közelítesz, azt könnyeddé, tünetmentessé teszi és segíti megőrizni a belső fiatalságodat.

A Ciklusharmonizáló módszer segít a nőknek a természetes, havi ciklusukkal összhangban élni. A módszer gyakorlása mindent megváltoztat!

Tudom, tudom… ez úgy hangzik, mint egy mese. De ez nem az. Amikor a testeddel és a természetes hormonális ciklusoddal együttműködsz, nem pedig ellenük dolgozol, akkor annak előnyeit az élet minden területén észre fogod venni. Ha különböző étkezési reformokat, diétákat, edzésprogramokat, időgazdálkodási programokat és egyéb sikeres stratégiákat próbáltál meg, és NEM érted el a kívánt eredményeket, remélem, hogy megpróbálod ezt az intuitív, egyszerű és igen hatékony gyakorlati módszert elsajátítani.

Amikor itt tartasz az olvasásban, bizonyára ilyen gondolatok járnak a fejedben: „Ciklusalapú öngondoskodásban való részvétel… Mit jelent ez?”

vagy

„Át kellene rendeznem az egész életemet, hogy megfeleljen a ciklusomnak? Ez úgy hangzik, mint egy teljes munkaidős munka!”

Ám a gyakorlatba helyezés egyértelmű lépések mentén fog történni, és így egyáltalán nem lesz bonyolult. A változtatások egyszerűek és logikusak lesznek, és hamar azon fogod kapni magad, hogy automatikussá válnak, ugyanis a tested jelzéseire sokkal fogékonyabbá válsz majd hamarosan! És azonnal érezni fogod a pozitív hatásokat!

Mit jelent az, hogy harmonizálod magadat a menstruációs ciklusoddal

Jó kérdés. A felszínen úgy tűnik, mintha ez valami igazán technikai és bonyolult dolog volna, ami garantáltan időt és erőfeszítést igényel. A gyakorlatban azonban a Ciklusharmonizáló módszer egyszerű!

A ciklusoddal szinkronba kerülni – vagy, ahogy azt a gyakorlatban hívom, a ciklus alapú öngondoskodás gyakorlásához – egyszerűen csak arról kell tudni, hogy a menstruációs ciklus négy fázisa közül melyikben vagy az adott pillanatban, majd annak megfelelően érdemes testre szabni az ételeidet, a mozgásodat, a társasági életedet, a munkáddal kapcsolatos teendők prioritizálását, és kicsit alakítani, finomítani az életviteli szokásaidon. Azaz mindig az adott szakasz egyedi erősségeinek, gyengeségeinek és igényeinek megfelelően. Hogy ezek mik, azt meg fogom tanítani neked.

Ez úgy hangzik, mintha egy sor alkalmazkodásra, egy rakás változás bevezetésére volna szükség hétről hétre… Márpedig bizonyára van épp elég dolgod, tudom! Ha viszont egyszer valóban elkezdesz odafigyelni a ciklusod alatti hogylétedre és ezeket a saját bőrödön tapasztalt érzeteket tudatosítod, könnyeddé válik a módszer szerint élnek. Amikor 1-2 hónap alatt már tudni fogod, hogy az egyes fázisok, azaz a ciklusod egyes napjai miben térnek el a többitől, hogy mikor milyen érzések vannak a testedben (melyeket mind a hormonjaid vezérelnek), akkor mindennek a finomhangolása, azaz az ételek, a mozgásforma megválasztása a ciklus igényeinek megfelelően könnyedén fog menni. Ahogy ráérzel az ízére, a ciklus alapú öngondozást olyan természetesnek fogod érezni, hogy nem fogod elhinni, hogy volt idő, amikor nem vettél részt benne.

Ugye szeretnéd közelebbről is megismerni, hogy mit jelent a Ciklusharmonizáló módszer gyakorlati alkalmazása az élet minden területén?

Az étel és a mozgás a ciklusod harmonizálásának két kulcsfontosságú eleme lesz, de ezek nem az egyetlenek! Lássuk az étrendet egy kicsit bővebben:

Az étrenddel kapcsolatban a ciklus alapú öngondoskodás arról szól, hogy mit kell enni a ciklus egyes heteiben annak érdekében, hogy az agyad és a tested a legteljesebb támogatást kaphassa.

Ha valaha is észrevetted, hogy a hónap bizonyos napjai alatt éhesebbnek érzed magad, vagy hajlamos vagy több ételt magadhoz venni (különösen cukrosabb ételeket), akkor megtapasztalhattad a szervezeted változó táplálkozási igényeit, tehát azt, hogy a ciklusod különböző szakaszaitól függően a tested másért kiált, nem mindig ugyanarra van szüksége!

Tulajdonképpen te már valójában sejtszinten tudod, hogy a tested és az agyad akkor tud a legjobb formában lenni, ha azokat a tápanyagokat veszed magadhoz, melyek a ciklusod egyes szakaszaiban a legszükségesebbek.

Elsajátíthatod a Ciklusharmonizáló módszer?

Igen! Természetesen bárki elsajátíthatja és gyakorolhatja a módszert. A workshop részleteiről itt olvashatsz bővebben.

Kitől tanulhatsz? 

Tőlem, a Harmóniabolt webshop és a Hormonharmónia női egészséggel és hormon egyensúllyal foglalkozó szakmai oldal tulajdonosától.

Eperjesi Katalin vagyok, hormon egyensúly és perinatális tanácsadó, fitoterapeuta végzettségű természetgyógyász.

Magyarország egyik első képzett hormon egyensúly tanácsadója vagyok, immár 10 éves tapasztalattal, melynek legnagyobb részét ezen a workshopon osztom meg Veled!

Jelentkezem!

 

error: A Harmóniabolt közlendője:

RENDELÉSEK:

Ingyenes szállítás 60.000 Ft vásárlás felett

Előre utalási és bankkártyás fizetési lehetőség.

Személyes átvétel minden kedden és csütörtökön!

KÉRD A PORTÁRA A RENDELÉSED A RUGALMASABB ÁTVÉTELÉRT!

 Termékek

HORMON EGYENSÚLY TERÁPIÁS KONZULTÁCIÓK:

Foglalás

INDULÓ PROGRAMJAINK:

Hormonharmónia Termékenységfokozó Programja TM