MIÓMA

Dr. Lee –  norvég származású amerikai endorinológus, az ösztrogén dominancia első kutatójának, magának az ösztrogén-dominancia fogalmának atyja – tanulmánya és számos újabb kutatás szerint is a méh fibróma tumorok, azaz miómák okozója az ösztrogén-dominancia. Ezért szükséges a hormonegyensúly mielőbbi helyreállítása.

Az okok, azaz ami a háttérben áll

Amikor a nő szervezete a progeszteronhoz viszonyítva túl sok ösztrogénhez jut, az ellensúlyozatlan ösztrogén burjánzásra ösztökéli sejtjeinket és akár miómát okoz. Így ösztrogén-dominancia esetén ezért nemcsak a méhnyálkahártya épülhet túl, de a méh izomszövetének gócos burjánzása, miómája is létrejöhet.

A progeszteron ellenben azt az utasítást adja a szervezetünkben lévő sejteknek, hogy lassítsanak, még érjenek, ne pedig szaporodjanak.

és a megoldás…

Így ha meg akarunk szabadulni a miómától, nincs más megoldás, mint kiiktatni életünkből az idegen ösztrogént, az ösztrogén megfelelő lebontásáról – Indol3C – gondoskodni és annak ellensúlyozásáról – Women’s Cream PLUS – is gondoskodni. A tapasztalatok azt mutatják, a progeszteron képes összezsugorítani miómát, hiszen azzal gátat vetünk az ösztrogén sejtburjánzásra ösztönző dominanciájának, megszüntetjük a táptalaját a sejtburjánzásnak, így a mióma, annak hiányában elkezd csökkenni. Ezért szokott a mióma összezsugorodni a terhesség végére.

A mióma következményei

A mióma sokszor erős vérzésekkel jár együtt, ami a túlzott vérveszteség miatt vashiányhoz és vérszegénységhez vezethet. Ezért érdemes a megfelelő vaspótlásról is gondoskodni.

A mióma a méh szabályos működését és a várandósság létrejöttét egyaránt akadályozhatja. A kialakuló panaszok elsősorban a mióma elhelyezkedésétől függenek. A méhüreghez közelebb fekvők menstruációs vagy petesejt-beágyazódási zavarokat, az izomfalban elhelyezkedők görcsös panaszokat, míg a külső felszínen lévők a szomszédos szervek nyomásából származó tüneteket okozhatnak.

Bár a mióma sokszor tünetmentes marad, gyakori tünete lehet a bő, darabos vagy görcsös menstruáció, a ciklustól független rendellenes vérzés, az alhasi érzékenység, a fájdalmas nemi együttlét, vagy akár a meddőség.

A várandósság során a mióma szintén okozhat komplikációkat és vetélést. Gondolni kell a mióma jelenlétére akkor is, ha a menstruáció során alvadt vér jelenik meg.

Bár a mióma kialakulásának esélye az életkor haladtával egyre nő, jelenléte nem annyira a korral, mint inkább a hormonegyensúly zavarával függ össze. A mióma felfedezésekor ezért a felesleges várakozás helyett a hormonális zavar mielőbbi megszüntetésére kell törekedni, hogy szövődmény vagy a méh eltávolításának kényszere ne merülhessen fel. Az időveszteség csak a mióma nagyságát növeli, amely olyan méretűvé fejlődhet, hogy a méh eltávolítása valóban elkerülhetetlenné válik.

Természetes kezelési lehetőségek

A természetes kezelés kezdeti időszakában gyakran előfordul, hogy a mióma egy ideig még növekszik, majd a hormonegyensúly fokozatos helyreállásával – annak súlyossági fokától és fennállásának időtartamától függően – növekedési üteme lassul, majd megáll, végül mérete csökkenni kezd.
Sok nő ennek láttán, főleg ha gyors hatást és az elváltozás növekedésének azonnali megszűnését várja, megijed vagy csalódik, és az oki megoldást biztosító kezelést idő előtt abbahagyja.

A méh izomszövetének évek óta tartó burjánzását azonban nem lehet egyik pillanatról a másikra megszüntetni. Mint mindenhez, ehhez is türelem szükséges, amelynek során a szervezetnek időt kell adni az egyensúly helyreállításához. Ha nincs meg a kellő kitartás, a műtét sokszor valóban elkerülhetetlenné válik.

Az alábbi hatóanyagok segíthetnek:

Mind a(z) 15 találat megjelenítve

error: A Harmóniabolt közlendője:

RENDELÉSEK:

Ingyenes szállítás 60.000 Ft vásárlás felett

Előre utalási és bankkártyás fizetési lehetőség.

Személyes átvétel minden kedden és csütörtökön!

KÉRD A PORTÁRA A RENDELÉSED A RUGALMASABB ÁTVÉTELÉRT!

 Termékek

HORMON EGYENSÚLY TERÁPIÁS KONZULTÁCIÓK:

Foglalás

INDULÓ PROGRAMJAINK:

Hormonharmónia Termékenységfokozó Programja TM