PCOS

Rengeteg (a termékeny nők közel 30%-a) szenved a PCOS-tól (policisztás petefészek szindróma) és egyre fiatalabb korban jelentkezik.

PCOS akkor áll be egy női szervezetben, amikor egy nő nem ovulál. Az ovuláció hiánya felborítja a normális ciklust, a ciklikus oda-vissza hatást és érzékeny kapcsolatot, illetve együttműködést a nemi hormonjai között, így az agy és a petefészkek között is. Elsődleges petefészek rendellenességről van szó, ami magával hozza az agyalapi mirigy hormontermelésének borulását.
Amikor – ovuláció hiányában -a petefészkek nem képesek megfelelő arányban termelni a hormonokat (ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron), ezt nem kielégítő működést és hormontermelést, az agyalapi mirigy érzékelve kompenzálni szeretne, így elkezd abnormálisan sok LH-t és FSH-t felszabadítani (labornál túl magas LH-szint figyelhető meg – az LH a tüszőrepedést, azaz ovulációt serkentő hormonunk; az FSH a peteérés serkentéséért felelős hormonunk). Viszont ez sem vezet ovulációhoz, hanem bennragad a petefészekben a megérett tüsző, apró cisztát okozva. Majd hónapról hónapra jön mellé egy újabb, amikor ez a folyamat ismét lejátszódik.
(Bővebb információ itt: http://www.hormonharmonia.hu/mi-tortenik-vele-ha/pco-m-van/)

Norvégiában és Amerikában a gyökerénél igyekszenek megszüntetni a problémát, ami a progeszteron szint helyreállítása természetes úton, ennek segítségével a túlzott és sikertelen tüszőérlelés leállítása és az ovuláció elősegítése az út a gyógyulás felé.

Számos új kutatás szerint a D-vitamin hiány és az ovuláció hiánya között komoly kapcsolat van. Kifejezetten PCOS nők esetében mutattak ki jelentős D-vitamin hiányt!

Az esetek többségében – de nem mindig – a PCOS inzulinrezisztenciával jár együtt. Ezért a progeszteron bevitele mellett szigorú diéta, a szénhidrátok (elsősorban finomított szénhidrátok, azaz cukor és fehérliszt) szigorú visszaszorítása szükséges és az egyenletes vércukorszint biztosítása érdekében az alacsony glikémiás indexű (GI) ételek fogyasztását részesítsük előnyben. Igazolt inzulinrezisztencia esetén a sejtek inzulinérzékenységét visszaállító gyógynövények adhatnak nagy segítséget. Mindig érdemes elvégeztetni egy ételallergia vizsgálatot is (pl. vegateszt, joalis), különös figyelemmel a gluténérzékenység szűrésére.

Az ovuláció létrejöttét akadályozhatja:

  • stressz
  • nehézfém terhelés (szűrés pl.: www.vegateszt.hu)

Ha PCOS-es vagy, az alábbi termékek, illetve csomag lehet a segítségedre:

1–15 termék, összesen 44 db

error: A Harmóniabolt közlendője:

RENDELÉSEK:

Ingyenes szállítás 60.000 Ft vásárlás felett

Előre utalási és bankkártyás fizetési lehetőség.

Személyes átvétel minden kedden és csütörtökön!

KÉRD A PORTÁRA A RENDELÉSED A RUGALMASABB ÁTVÉTELÉRT!

 Termékek

HORMON EGYENSÚLY TERÁPIÁS KONZULTÁCIÓK:

Foglalás

INDULÓ PROGRAMJAINK:

Hormonharmónia Termékenységfokozó Programja TM