Rólam

Eperjesi Katalin vagyok. Kiemelt szakterületem a Természetes Hormon Egyensúly Terápia.

Ennek keretében elsősorban nőgyógyászati problémákkal és azok hormonális (endokrinológiai) hátterével foglalkozom (úgy mint PCOS, miómák, ciszták, menstruációs zavarok, endometriózis, klimax, stb.).

Kiemelt szerepe van a munkámban a meddőséggel vagy termékenységi nehezítettséggel küzdő párok és gyermekvállalásra felkészülni vágyók segítése.

Ezen túl foglalkozom krónikus fáradtsággal (mellékvese fáradtság), inzulinrezisztenciával és pajzsmirigy elégtelenséggel is.

Munkám fontos része a tudatos cikluskövetés és családtervezés.

A megelőzésre téve a hangsúlyt, ciklustudatra és ciklusszinkronizálásra tanítom a nőket, mely a menstruációs ciklus különböző szakaszait segíti tudatosan és egészségtudatosan megélni és támogatni, életmódbeli és táplálkozásbeli támogatás segítségével.

Tanulmányaim

Természetgyógyász Fitoterapeuta (Holisz, 2010. ETI vizsga).

Hormon egyensúly tanácsadó (Nora Igloi Syversen hormon egyensúly szakértő, 2010)  – elsőként végeztem Magyarországon.

Labordiagnosztikai ismeretek a természetgyógyászat praxisában c. továbbképzés (Dr. Csomai Zita, 2018).

Termékenységtudat kurzus (Hormonmentes.hu, 2018).

Perinatális tanácsadó (ELTE PPK, 2018).

Továbbá: Reflexológia (Természetes Gyógymódok, 2006), Nemeskőgyógyászati alapok (Dr. Csomai Zita, 2010), Természetes kozmetikum készítés haladó szinten (Cosmio, 2014), Haptonómia ön- és módszerismeretei képzés (Juhász Krisztina, 2018)

Történetem

“Amikor először megjött a menstruációm 13 évesen, szívszorító érzés is társult az öröm mellé: tudtam, hogy ez valami végérvényes, amit nem lehet visszacsinálni. Hát igen, kezdtem kislányból nővé érni. Anyukám nagyon örült, büszke volt, hogy nagylány lettem, apukám is ezt a szót használta, emlékszem.

Mivel később nemigen esett szó a családunkban a védekezésről, amikor eljött az első fiú az életemben, egyetlen megoldásnak a tuti biztos fogamzásgátló tűnt – információ hiányában és tiniként magamra maradva ebben a döntésben. A tablettás évek során lettek migrénjeim, néha ólmos fáradtságot éreztem, aztán jöttek a kiütések vagy pattanások a hátamon, a hajam két nap alatt zsíros lett. Hiába keresgéltem ezekre a megoldást, nem segített igazán semmi. Majd sok-sok év után, mialatt sokat tanultam a nőiségemről, abbahagytam a tablettát.

Ekkor kezdődött a java…:nőgyógyászati fertőzések, candida, hajzsírosodás és már hajhullás is. A menzeszem pedig a tabletta elhagyása után 6 hónapra egyszer csak elmaradt. Irány a nőgyógyász, aki csak várakozást tudott javasolni, majd egy gyógyszert, amitől ódzkodtam, hiszen végre szintetikus gyógyszer nélkül akartam élni. Így azonnal felkerestem egy akupunktúrával foglalkozó orvost, akinek a segítségével 4 hét alatt megjött a menstruációm. Mivel ekkor már természetgyógyászati tanulmányaim végén jártam, magam folytattam az utat: méregtelenítéssel, cukormentes étkezéssel, s mivel nagy ínyenc is vagyok, az új egészséges ételek kipróbálása és a táplálkozástudomány iránti szenvedélyem egyesülhetett: smoothiekat, préselt leveket ittam szinte minden nap és egy sor új táplálkozástudományos szakkönyvvel és szakácskönyvvel gazdagodott a könyvtáram, telistele egészséges receptekkel.

Nagyon élveztem azt, hogy a magam ura vagyok (ó, igen, ezt elfelejtettem megemlíteni, hogy azért kezdtem természetgyógyászatot tanulni, hogy értsem, mit mond az orvos, ne álljak ott totál kiszolgáltatottan). Nagyon élveztem, hogy jól vagyok, és hogy minden nap tehetek valamit magamért, ami nem is kerül túl nagy erőfeszítésembe. Majd mindezt megkoronázta a hormon egyensúly tanácsadói képződésem, ami külön ajándék volt, mert én lehettem az egyik első tanítványa a mentoromnak itt Magyarországon, majd elindult a munkám a nőkkel.

A hormon egyensúly tanácsadásokon a fókusz egyre inkább az étrend és az életmód felé tolódott el. Valamint saját tapasztalataimból és drága jógatanáromtól tanultakból merítve fontosnak tartottam, hogy tudjátok, hogy nekünk, nőknek másra van szükségük a menstruáció alatt, mint a ciklus közepén, mert másfelé irányulnak az energiáink, hol befelé, hol kifelé. Azt tapasztaltam, hogy a kiegészítő alternatív gyógymódok, mint az étrendkiegészítők, rendkívül sokat segítenek a hormonegyensúly helyreállításában, de nem elegek annak tartós fenntartására.

Mindeközben az én hormonrendszerem köszönte szépen, elég jól volt. Pedig voltak nehéz időszakok, stresszel terhelt hónapok, nagyon nehéz helyzetekkel az életemben. Mégis jól voltam:! Sokat gondolkodtam azon, ez miért megy nekem és másoknak, miért nem. Lehet, hogy neked sem megy tökéletesen?

Elmondom a titok nyitját: nekem az életmódommá vált az, amit másoknak terápiaként javasoltam. Az étrendkiegészítőket alkalmanként én is bevetettem, de csak kiegészítésképpen, rövid időszakokban. Az étkezésemmel viszont minden nap kényeztettem magamat, mert enni nagyon szeretek és ezekkel az egészséges ételekkel tudtam támogatni is folyamatosan a hormonrendszeremet.

Aztán kezembe került egy amerikai hölgy könyve, aki hormonális rendellenességeket segít helyrehozni elsősorban étkezéssel és rájöttem, hogy én ugyanígy élek nap mint nap!

Ezért úgy döntöttem, hogy rendszerezem a tudásom és most neked is megtanítom mindezt. Az évek során összegyűjtött rengeteg szakmai anyag és kutatás, amit összegyűjtöttem már itt vár téged, ezt mind megkaphatod! Így te is úgy élhetsz nap mint nap, hogy a hormonjaid harmóniában maradnak és csak ha valamilyen extra terhelés ér (betegség, stressz, munkahelyi hajtás, stb.), akkor lesz szükség a kiegészítőkre (a kurzuson megkapod a tippeket hozzá). Ha pedig már egy ideje hormonális vagy nőgyógyászati rendellenességgel küzdesz, akkor a kiegészítők fognak segíteni a „null-pontra érni”, azaz a hormonjaidat újrakalibrálni, amit az étrendeddel fogsz tudni megerősíteni és fenntartani.“

error: A Harmóniabolt közlendője:

RENDELÉSEK:

Ingyenes szállítás 60.000 Ft vásárlás felett

Előre utalási és bankkártyás fizetési lehetőség.

Személyes átvétel minden kedden és csütörtökön!

KÉRD A PORTÁRA A RENDELÉSED A RUGALMASABB ÁTVÉTELÉRT!

 Termékek

HORMON EGYENSÚLY TERÁPIÁS KONZULTÁCIÓK:

Foglalás

INDULÓ PROGRAMJAINK:

Hormonharmónia Termékenységfokozó Programja TM