Miért fontosak a mikrotápanyagok a hormonjaidnak

Lehet, hogy te sem jutsz a hormonális egészséghez szükséges mikro-tápanyagokhoz? Van rá esély, ugye? Ez viszont NEM a te hibád. Irányításodon kívül eső tényezők is megnehezíthetik, hogy mindent magadhoz vehess az ételekből, amire szükséged van. Pedig az élelmiszerek a bennük lévő elengedhetetlen mikrotápanyag tartalom miatt olyan fontosak a hormonok számára. Olyan mikrotápanyagok miatt, mint például a magnézium, az omega-3 zsírsavak, a B-vitaminok és a D-vitamin.

Ám a szomorú valóság az, hogy gyakran nem kapunk eleget ezekből a mikrotápanyagokból az ételeinkből… még akkor sem, ha tökéletesen étkezünk:

Kimerült talaj – A legtöbb gyümölcsöt és zöldséget tápanyag-kimerült talajban termesztik, így nem tartalmazzák elegendő mennyiségben a tápanyagokat az optimális egészség támogatására.

Környezeti tényzők  – Sok – az irányításunkon kívül is eső – környezeti terhelés érhet minket és ezeknek a toxinoknak a semlegesítése azzal jár, hogy jobban felgyorsítsuk a mikrotápanyagok ürülését a testünkből, mint ahogy azokat pótolni tudnánk az étrendünkből.

Modern életmód – Sokszor túl elfoglalt életünkben a lehetőségeinknek – azért valljuk be – korlátai vannak. Sokunknak közülünk egyszerűen nincs ideje főzni, nem is beszélve arról, hogy az ideális 9 adagnyi  zöldséget meg is egye.

Amikor a hormonrendszert szeretnénk egyensúlyba hozni, továbbra is azt mondom, hogy a hangsúly az ételeink megfelelő összeválogatásán kell, hogy legyen. Ezt tanítom a Ciklusharmonizáló kurzuson is. Ugyanakkor azt is tudhatod, hogy nagy híve vagyok a szelektíven, személyre szabottan megválogatott természetes kiegészítőknek, hogy célzottan támogassuk a testet az öngyógyító folyamataiban és a hormonharmónia visszaállításában. Azonban van pár kiegészítő, ami általánosságban ajánlható mindenkinek.

Mikrotápanyag hiány a hormonális problémák mögött

Riasztóan sok nő szenved hormonális rendellenességektől és a közös kapocs az étrendjükben a tejtermékek, a glutén és az allergén vagy toxikus összetevők. Ehhez adjuk hozzá az olyan stimulánsok túlzott használatát, mint a koffein, az általános hibaként elkövetett túlzásba vitt testmozgást és a mai életkörülményeinkben uralkodó stressz, és máris kapunk egy jó kis koktélt a hormonális katasztrófához. Aztán ehhez még esetleg hozzáadhatjuk a szintetikus hormonális fogamzásgátló túlzott (és felesleges) használatát, amelyről ismert, hogy igencsak kimeríti a testet, és így már te is értheted, miért is tombol az egész világon a hormonális probléma járványa.

Az a tapasztalatom, hogy a legtöbb nő bizonyos fokig érintett a szivárgó bél jelenségével, ami azt jelenti, hogy nem hasznosítja jól a szervezete az optimális hormonális működéshez szükséges mikro-tápanyagokat. Az alapvető mikro-tápanyagok hiánya pedig azt jelenti, hogy a tested éhezik – máris egy hátrányos pozícióból indulsz így neki a gyógyulási folyamatnak, és ez a hiány megnehezíti a problémák kibogozását, amikor a hormonok egyensúlyba kerüléséért teszel.

Mikrotápanyag hiányok oka

Vannak olyan mindennapi szokások és gyakorlatok, amelyek egészségesnek tűnhetnek (legalábbis nem károsnak), de valójában kimerítik a szervezeted alapvető mikrotápanyag készletét és fokozzák a hormonhiányt. A következő ételekkel és szokásokkal akaratlanul is felgyorsíthatod ezt a folyamatot. Függetlenül attól, hogy épp nálad mi az ok, mindig ugyanaz a következmény: lemeríti a szervezeted azokból a mikro-tápanyagokból, amelyekre szükség van a kiegyensúlyozott hormonokhoz!

Koffein: Ha minden nap egy nagy csésze kávéval kezdesz, üres gyomorral, és/ vagy a nap folyamán expressót, lattét vagy capuccinót fogyasztasz.

Fogamzásgátló tabletta: Ha az életed bármely pontján is szedtél fogamzásgátló tablettát, és abbahagytad (persze ha még nem is tettél semmit sem a tabletta után a hormonjaid kiegyensúlyozásáért) és/vagy jelenleg szintetikus hormonpótlást, fogamzásgátlót szedsz.

Szélsőséges étrend és túl sok testmozgás: Ha valamilyen speciális étrend szerint táplálkozol (főleg ha az kalóriamegvonással jár, mint a low carb étrend vagy a legtöbb “diéta”. Vagy ha az erősen izzasztó, szívet megdolgoztató kardiónál könnyebb testmozgási formák nálad szóba sem jöhetnek.

Menstruációs és nőgyógyászati problémák: Ha a menstruációs ciklusod felborult, és csupa olyasmit tapasztalsz, mint görcsök, hangulatingadozások, bőrtünetek és más ösztrogén-dominanciás tünetek.

Rendszeres alkohol fogyasztás: Lemerülnek a szervezet mikrotápanyagai, mialatt az alkohol semlegesítésén dolgozik a tested.

Szintetikus hormonkészítmények alkalmazása a közelmúltban, hagyományos egészségügyi és testápolási termékek, hagyományos háztartási tisztítószerek: toxinként működnek, a szervezetednek az ártalmatlanításukra és kiürítésükre további extra mikrotápanyagokat kell felhasználnia.

Krónikus stressz: a tested sokféle mikrotápanyagot használ a stresszel való megküzdéshez. Ha ez az állapot hosszan fennáll, lemeríti a készleteidet. Azok hiányában pedig a hormonok nem tudnak képződni. Az ördögi körből muszáj kilépni!

Nem tudatos, tápanyag szegény étrend/ szivárgó bél: Ha nincs időd és energiád az egészséges táplálkozásra, és azt eszel, amire épp módod van a napi rohanásban vagy feladatok sűrűjében, és így mennek a napjaid.

Ha a mikrotápanyagokból nincs elegendő a szervezetedben, akkor nagyobb a valószínűságe és esélye annak, hogy PMS-sel, súlyproblémákkal, pattanásokkal, fejfájásokkal vagy hangulatingadozásokkal küzdesz, netán puffadással, görcsös, fájdalmas menzesszel, nőgyógyászati betegségekkel, mint a PCOS, ciszták, endometriózis, mióma, vagy hogy rendszertelen a menstruációd.

Mikrotápanyagok, melyekre a leginkább szükséged lehet

Immár 10 éves gyakorlat és folyamatos tanulás, kutatások tanulmányozása során összegyűjtöttem, mely kiegészítők nélkülözhetetlenek a mikrotápanyagok kulcsfontosságú szintjének feltöltéséhez, hogy a hormonrendszerednek elegendő építőelem juthasson ahhoz, hogy a hormonjai egyensúlyba kerüljenek és maradjanak. Ezek a következők:

Bármilyen okból is alakult ki nálad ez a hiány, ezekre a mikrotápanyagokra bőségesen szükséged van a hormonális egyensúlyod visszaszerzése érdekében és így a tüneteid megszüntetéséhez. Az évek során felkutattam a lehető legjobb készítményeket a kiegészítők piacán, melyeket én magam is használok és ajánlok neked is jó szívvel. Mindegyiknél be is linkeltem neked a konkrét termékeket.

Miért fontosak a kiegészítők?

Bár minden bizonnyal teljes egészében meg tudod gyógyítani a bélrendszered és a hormonális egészséged csupán a megfelelő ételek magadhoz vételével, melyet a Ciklusharmonizáló kurzuson tanítok, az étrend-kiegészítők hozzáadása jelentősen meggyorsítja a folyamatot, így kevesebb idő alatt láthatod a valós eredményeket és sokkal hamarabb lesz jobb a közérzeted, ami egy nő életében NAGYON fontos. A Ciklusharmonizáló módszer „az élelmiszer, mint gyógyszer” koncepcióját veszi alapul, de mégis több pilléren nyugszik (ebből az egyik a kiegészítők használata). Például egy egészséges bélflóra helyreállítása időt és sok odafigyelést igényel – különösen akkor, ha hosszabb ideje éri őt károsító hatás és ebben nagy támaszt jelenthet egy jó prebiotikum és a mikro-tápanyag pótlása addig, míg a gyógyult bélrendszer jobban fel nem tudja szívni azokat a táplálékaidból.

A helyesen megválasztott kiegészítők visszafordítják a túl sok koffein, a stressz és a szintetikus fogamzásgátlók által okozott károkat, úgymond így kiegyenlítve a startpontokat, tehát az élelmiszer-protokollal gyorsabb hatást érhetsz el. Én úgy tekintek a kiegészítőkre, mint egy támaszra, egy áthidaló megoldásra, amely lehetővé teszi, hogy a hormonális zavarokon túlléphess egy stabil alapra vagy kiindulási szintre, ahol az étel már valóban gyógyszerként működhet és fenntarthatja az egyensúlyt.

A másik nagyszerű dolog az étrend-kiegészítőkben az, hogy nem csak gyorsítják a gyógyulást, hanem elősegítik a hosszú távú karbantartást vagy szintfenntartást. Még a leginkább hormontudatosak is, mint én, időnként megbotlunk és visszatérünk rossz szokásokhoz (lásd stresszes idők és a nyári melegben csábító jeges kávé, vagy az elhanyagolt mozgás). Ha az egészséges táplálkozásodat és életmódodat a megfelelő tápanyagokkal egészíted ki, akkor gyorsan fel tudod tölteni a megcsappant vagy kimerült készleteidet, és visszanyerheted a bélrendszered egészségét, ami az alapja a vitaminok és ásványi anyagok kielégítő felszívódásához, ami pedig a hormonjaid képződéséhez fontos. Ezért szeretem én is időszakosan használni őket.

A hormonok egyensúlyához szükséges mikroelemek és egyéb tápanyagok fokozott feltöltésére, testünkbe töltésére alkalmasak a smoothiek. Koncentrált mennyiségben tudunk mikrotápanyagokban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket és szuperélelmiszereket egy-egy turmixba tenni, de arra is igazán alkalmasak, hogy a napi kiegészítőnket por formában beleszórjuk. Én például így veszem magamhoz a C-vitamint és a magnéziumot.

 

error: A Harmóniabolt közlendője:

RENDELÉSEK:

Ingyenes szállítás 60.000 Ft vásárlás felett

Előre utalási és bankkártyás fizetési lehetőség.

Személyes átvétel minden kedden és csütörtökön!

KÉRD A PORTÁRA A RENDELÉSED A RUGALMASABB ÁTVÉTELÉRT!

 Termékek

HORMON EGYENSÚLY TERÁPIÁS KONZULTÁCIÓK:

Foglalás

INDULÓ PROGRAMJAINK:

Hormonharmónia Termékenységfokozó Programja TM